Busy

Lama sangat tak tulis.. busy kemain.. busy dgn kerja.. baru beberapa bulan kat department ni kan.. so.. pelan2 kayuh.. menuju ke puncak.. gituuu..

takde la banyak sangat yg jadi.. semua macam biasa aje.. weekend dok pegi pantai relax2.. pegi breakfast dengan kawan2.. jumpa caliph.. carik kain baju raya.. heehee

and kawan ucu dr Malaysia baru kerja di Qatar.. jumpa dia selepas 12 tahun.. semoga maju jaya dan bertahan jadi perantau di Qatar ni.. hehehe
not much to show or say.. just some photos..
 

       

p/s: life is full of surprises.

Advertisements

Kakak datang Doha #throwback

Ini kisah lamaaa… haha.. baru nak tulis sini.. hari tu anak sedara ucu dating, Balqish.. or panggilannya Kakak.. singgah sebentar di Doha.. dia balik cuti2 di Frankfurt..sebb masa sangat limited..ucu bawak makan2 di souq aje.. not much to say la.. but next time kena singgah lama lagi.. so boleh bawak jalan2.. hehehhe.

kakak ni dr kecik ada depan mata ucu.. membesar depan mata.. sikap.. suka and tak suka.. fizikal.. semua ucu Nampak.. accident motor sampai terabur gigi.. haishh.. tu paling sedih.. muka Lebam sana sini.. alhamdulillah takde pape.. and now dah kahwin.. masih lagi jadi my baby.. we born in 1980s.. ada corak pemikiran yg sama.. ada tumbesaran yang sama haha.. banyak perubahan kakak ni.. sejak kahwin.. banyak berubah.. jadi manusia penyabar.. suara cakap dgn suami slow aje.. hormat pada suami.. mak ucu pun kata..susah nak dengar suara kakak bila cakap dgn suami.. itu kalau ucu tu.. harus orang suh slowkan volume.. hehhehe.. kalau kakak.. suara kakak susah nak dengar.. kalau ucu.. suara suami yg susah nak dengar.. suara ucu toksah cakap la kan.. hahaha.. pada ucu.. dalam pelajaran dan kehidupan.. kakak seorang insan yang belajar dari kesilapan dan dia menjadikan kesilapan itu satu pengajaran untuk masa hadapannya.. ucu proud of you kakak.. kakak akan grad tahun ni.. ucu suggest teruskan belajar sampai PhD.. don’t stop.. good luck! 



p/s: manusia itu tidak sempurna akal dan sikapnya..

Eid Mubarak

20140728-011234-4354418.jpg

Ucu ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf zahir dan batin.. semoga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan dan kebahagiaan buat kita semua.. ucu mohon ampun dan maaf andai ada terkasar bahasa dan terguris hati.. sesugguhnya demi Allah, ucu tidak sengaja melakukannya..

this year will be the most emotional raya ever.. since hati ini sangat2 mahu beraya dengan mak.. apakah daya.. ucu tidak berpeluang untuk pulang dan insyaallah, andai dipanjangkan umur.. ucu harap dapat menyambut bersama mak ditahun hadapan.. insyaallah.

selamat hari raya.. kita bermaafan tanda persaudaraan..

p/s: belum berputus asa nampaknya..

gambar ehsan google

Balqish & Azri wedding

On 30th and 31st May, majlis perkahwinan anak saudara ucu.. Balqish. The eldest anak saudara dalam family. Kiranya 1st big event untuk kami sekeluarga. Walaupun baju untuk family jadi carca merba.. salah saiz.. salah color.. tp Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.

bachelorette party for her..

bachelorette party for her..

bachelorette party .. kami2 sahaja

bachelorette party .. kami2 sahaja

– Di Secret Recipe

pengantin lama dan pengantin baru

pengantin lama dan pengantin baru

One is missing. Kak long.

One is missing. Kak long.

pengantin dan adik2nya

pengantin dan adik2nya

Flower girls. Dia Taylor Swift kata dia.

Flower girls. Dia Taylor Swift kata dia.

Next weeknya kami ke Sungai Petani, Kedah pula.. tp ucu sempat pergi ke penang jumpa sahabat baik ucu yg baru balik dr jepun.. sempat kami p makan durian balik pulau.. yummeh.. Di utara.. kepanasan sangat melampau.. berpeluh2 tahap maksima.. huhuhu.. some photos ucu share kat sini..

dalam bus.. majlis di Sungai Petani Kedah.

dalam bus.. majlis di Sungai Petani Kedah.

Again. Dalam bus.

Again. Dalam bus.

Tua rasanya bila kena makan di meja beradab.

Tua rasanya bila kena makan di meja beradab.

Ucu doakan kakak (panggilan untuk Balqish) dan suami akan berbahagia sehingga ke akhir hayat. Akan bertemu di syurga dan dikurniakan rezki dan anak-anak yg soleh.

p/s: Tahun depan ada majlis lagi. Dah kena start fikir baju apa nak pakai.. hehehe

Janji

Ada 3 tempat ucu janji dengan diri sendiri untuk bawa mak.. Negara asia tenggara, mekah and Negara omputih nak bwk tgk salji..

1st Negara asia tenggara .. ucu tak sempat nak bawak but ucu arranged mak p sama dgn mertua ucu pergi pusing indonesia 7 tahun lepas (kot).. ucu pun tak sampai lagi Indonesia.. berkali2 plan nak p bali.. hmm.. harapannn… hehe

2nd Mekah.. ucu berkesempatan bawak mak ke Mekah pd tahun 2009.. masa ni mak masih kuat.. kaki kuat lagi.. masih boleh berjalan jauh..

cimg27591

cimg28361

and last one..

3rd Istanbul.. walau pun Istanbul takde la negara omputih sangat.. tp kira Europe gak la kan.. hehhe.. and berusaha bawak mak p tengok salji walaupun bukan fresh snow.. jadiklah mak kan.. kami tolak mak naik kerusi roda.. turun bukit ucu tolak.. naik bukit husband tolak.. hehehehe

DSCN0324

DSCN0221

DSC_0069

DSCN0041

DSCN0049

hasrat telah tertunai.. ada rezki nanti.. kalau ucu panjang umur.. kita p tempat lain ye mak..

p/s: aku berpegang pd janji